Kedjeön, kartor och hamninformation

Välkommen till Kedjeön, WSS klubbholme utanför Ridön.

Kedjeön är en mindre ö öster om Ridön och rakt söderut från Fröholmens fyr.

Kartor: Här kan du zooma och titta på karta, flygfoto och sjökort över Kedjeön.


Inseglingen är enkel var man än kommer ifrån. Se karta

Hamnen: I hamnen finns fasta träbryggor längs stranden samt en rejäl flytbrygga i norr. Förtöjning sker med ankare eller vid bojar. Hamnen är oskyddad för vindar från sydväst som ju också är den vanligaste vindriktningen, men ankarbotten är mycket god och bojstenar rejält dimensionerade så det brukar gå bra att ligga i hamnen i alla väder. Djupet är drygt 3 meter i ytterkanten på flytbryggan och grundar sedan upp till några decimeter längst in vid bryggorna. Vilka båtar som kan förtöja var beror som vanligt på en kombination av djupgående, vattenstånd och båtens överhäng från köl till för. Man får helt enkelt prova om man kommer in på en plats eller inte. Botten består av mjuk lera så man stannar mjukt om djupet inte räcker till. Vid midsommar och andra ”högtrafikhelger” uppmanar vi motorbåtar och grundgående segelbåtar att lägga sig längst i söder och att flytbryggan lämnas fri för båtar med mycket stort djupgående. Vi hjälper varandra att anvisa plats och hjälpa till med förtöjning.

Bilder:

Flygfoto över Kedjeön en grå och mulen Augusti-dag

SONY DSC

Bild från vår webb-kamera över hamnen

webcam-kedjeon

Bild från norr över hamnen på Kedjeön när den är tom.

032011_0017_HittatillKe1.jpg

Bild från Söder över hamnen på Kedjeön, när den är nästa full. Fullt blir det aldrig, det finns alltid plats för en båt till….

Fin midsommarkväll på Kedjeön 2010

You may also like...

2 Responses

  1. Per skriver:

    Är en purfärsk nykomling i klubben. Det ser fint ut på bilderna . Det ska bli kul att lägga till där. //Per

  2. marith baunsgaard skriver:

    Nu är det sommar igen. Stugorna blir mer och mer intressanta. Nu under Kristihimmelfärd har vi städat och gjort fint. Det är rent, luktar gott och mysigt. Knuts stuga är allt i sin ordning. I Högvalls har vi tagit bort fåtöljerna. Några möss har boat i dom. Så de har gjort nytta, fåtöljerna alltså. Det ser tomt ut i stugan så nu undrar vi om du har en soffa, fåtöljer e. Dyl som du kan avvara till Högvallsstugan, så behöver vi inte köpa. Har du ett litet bord, en pinnstol, en myslampa så passar även de i stugan. Vi som fixat stugorna är, Marith, Kaj, Sussi och Patrik.