Reidar Lindskog, Klubbmästare

Klubbmästare
Telefon: 070-4311000
Mail: klubbmastare snabela wss punkt se

Sjöliv, sjösport, segling och kappsegling har alltid varit ett stort intresse för mig och det har tagit rätt stor plats bland familjens aktiviteter.

Från början windsurfing och vattenskidor mm.
Första större segelbåten blev en Fransyska, en Beneteau.

Då, i början av 80-talet, var Beneteau inte representerade i Sverige.
Fick då en återförsäljaragentur för Beneteau som bedrevs i MälarMarin, vid sidan av ordinarie jobbet.
Seglade hem några båtar från La Rochelle på Atlantkusten och fick också tillfälle att segla många Beneteau-modeller (varulagret ).
Kappseglade också under 8-10 år en Beneteau First Class 10..Det blev ett antal Gotland runt, 24-timmars mm.

Då våra barn var i ”jolleålder” var Bibbi och jag också aktiva i JKV, där man under 10-15 år transporterade optimister och E-jollar på biltaket, satt i följebåtar och hade många trevliga aktiviteter tillsammans med andra ”jolleföräldrar”.

Genom Beneteau-agenturen levererade vi en del båtar till båtcharterföretagen i Medelhavet. Därigenom skapade vi en del bra kontakter och erfarenhet av båtcharter. Tillsammans med vänner i har vi sedan gjort en 15-20 charterseglingar i olika delar av Medelhavet. Fortfarande går någon semestervecka till dessa seglingar.

Har tidigare medlemskap i några andra båtklubbar. Till WSS kom vi genom min svåger Janne Wisinger som också tidigare varit klubbmästare i WSS.

2004 letade Janne en större segelbåt. Den hittade han i USA, Newport, Rhode Island.
S/y Grace – en Beneteau 510 Oceanis – inköptes sommaren 2004, varefter vi var över 4 ggr för att segla och arbeta på Grace för att göra henne ”Ship Shape” för en Atlantöversegling. Under 9 veckor 2005 tog vi så henne över Atlanten via Bermuda och Azorerna. En resa man minns och gärna gör om.

Med Grace, Janne och Susanne, har vi fått en möjlighet att segla en stor och mycket trevlig båt, samt att man under vinterhalvåret få lystmätet tillfredställt att få jobba på och förbättra det lilla skeppet. Allt utan att binda kapital eller att behöva göra tunga investeringar i dyr utrustning etc – kan man ha det bättre…..

Festfixet har också tilltalat mig, vilket styrelsen tydligen uppmärksammat, då jag och närstående, fått uppdrag att ordna en del av våra festaktiviteter, under senare år. Skulle någon tycka att det blivit trevliga fester, vill jag gärna framhålla hela festkommittén, bestående av vänner och medlemmar, som tillsammans gjort stora insatser.

Tänkte mig kanske att kunna fixa med festerna utan att vara styrelsemedlem. Det tyckte emellertid inte styrelsen varför jag på årsmötet 2009 erhållit förtroendet att tills vidare vara WSS klubbmästare.

Du gillar kanske också...