Kedjeön

Arbetshelg på Kedjeön 26-27/5

Hej

Kedjeön visade sig från sin bästa sida under lördagen och söndagen med strålande sol och många båtar vid bryggorna. För att ytterligare förbered Kedjeön för sommarens anstorming av fint väder, båtar och medlemmar så inbjuder vi nu alla intresserade till en arbetshelg helgen som kommer den 26-27/5 (som tidigare annonserats).

Vi har tre huvudpunkter på arbetsdagordningen

  1. Bygga nya utemöbler
  2. Hugga ved och röja upp vind och bäverfällen
  3. Fixa förvaring av jollesegel och tillbehör vid jollebryggan

Bygga nya utemöbler

Våra befintliga inköpta utemöbler på bryggan börjar gå mot slutet av sin livslängd. Vi har nu tänkt att bygga nya utemöbler i grovt, tryckimpregnerat virke som vi räknar med blir mycket stabilare, tåligare och med betydligt längre livslängd. Jesper Bergsjö har gjort konstruktion och prototyp (som blev provad och godkänd i helgen). Virke och material är beställt så nu återstår ”bara” att montera ihop ytterligare 11 kompletta set med bord och två bänkar enligt prototypen. Ta gärna med skruvdragare och/eller sticksåg för att förenkla arbetet. Bild på prototypen nedan.

image

Hugga ved och röja upp vind och bäverfällen

Det ligger fortfarande lite okluven ved vid bastun som blir förstörd om den inte klyvs upp. Dessutom finns ytterligare några vind och bäverfällen där vi kan ta hand om veden genom att såga upp i kubbar och transportera ned till bastun för klyvning. Medtag gärna en bra motorsåg då WSS såg verkar krångla.

Fixa förvaring av jollesegel och tillbehör vid jollebryggan

Eftersom Högvalls stuga görs iordning för att bli fin och beboelig så kommer vi att flytta ut jollesegel och övriga jolletillbehör till bryggan under säsongen. Då blir det också enklare och snabbare att göra iordning jollarna. Lådor, typ ”altandynförvaring” har inköpts liksom avloppsrör för att konstruera rigg och segelförvaring.

Anmälan

Man kan bara komma ut men är man får även anmäla att man kommer via vår fina aktivitetsfunktion på hemsidan så vet vi lite bättre hur många som kommer.

Styrelsen gm. Janne Hvass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *