Höstkroken 2013

WSS Höstkroken Inshore 2013 – Skepparmöte

Hej och välkommen till skepparmötet för WSS Höstkroken Inshore 2013. I år provar vi med en ny modell för att alla ska få tid att läsa in sig och i lugn och ro ställa frågor kring kappseglingen och arrangemanget.

Från kl 18:00 måndag 9 september till kl 18:00 fredag 13 september kan du ställa frågor till tävlingsledningen genom kommentarsfältet nedan eller genom att skicka ett email till tävlingsledningen. Frågor och svar publiceras nedan så att alla får ta del av informationen.

Seglingsföreskrifterna når du via följande länk: Seglingsföreskrifter

Banbeskrivningar når du via följande länk: Banbeskrivningar

Preliminär startlista och klassindelning når du via följande länk: Startlista

Dessa dokument kommer även delas ut i pappersform vid registrering.

Notera även information på den officiella anslagstavlan som du når via följande länk: Anslagstavla

26 reaktioner på ”WSS Höstkroken Inshore 2013 – Skepparmöte

 1. Hur ändrar jag till ”seglar utan undanvindssegel”? Jag anmälde mig tidigt i tron att jag skulle få ihop en besättning. Nu kommer jag att segla utan undanvindssegel.

  MVH
  Jan Blomkvist
  RB 98 Nereid

  1. Vi kan tyvärr inte öppna för ändring av SRS konfigurationen då det står i Inbjudan under punkt 3.3: ”Förändring av SRS-konfiguration kan ske tom 9 september kl 18:00 och ska då meddelas sekretariatet…”.
   /Tävlingsledningen

 2. Har en liten segelbåt men har inte anmält mig, är det försent?
  Dessutom vet jag inte vad det är för sk LYS tal på båten är det ett hinder?

  mvh
  Mats

  1. Anmälningstiden gick ut i söndags och vi kan tyvärr inte ta in fler anmälningar nu.
   /Tävlingsledningen

 3. hur många varv seglas? Gäller kanal 72 för vhf? Får besättningarna tröjor som förra året?

  1. Antal varv som kommer att seglas anslås på anslagstavlan senast 60 minuter innan start tillsammans med det banalternativ som kommer att gälla. En skylt på aktre delen startfartyget kommer även att visa banalternativ och antal varv. Kika gärna lite extra på banbeskrivningarna som ligger på länk ovan och håll koll på den virtuella men officiella anslagstavlan. Det finns 4 alternativ som beror av lördagens vindförhållanden och ser lite olika ut. I dessa beskrivningar finns även förklaringar och definitionen på vad ett varv är.

   På VHF kanal 72 lyssnar tävlingsledningen.

   Finfina tröjor kommer att delas ut.

   /Tävlingsledningen

  1. Fredag kl 17:00-20:00, samt lördag kl 07:00-08:00 håller sekretariatet öppet för registrering samt utdelning av nummerlappar mm. Se seglingsföreskrifterna för mer information om tider etc.
   /Tävlingsledningen

 4. Notera anslaget på Anslagstavlan att första start sker tidigast 10:10 pga trafik i startområdet.

  På tal om starten så finns den beskriven i kappseglingsreglerna under punkt 26 på sidan 29. Kika på denna om du är osäker, länk till reglerna finns här ovanför.

  3 klasser kommer att starta och det kommer vara 20 minuter mellan klassernas starter.
  /Tävlingsledningen

 5. En fråga som dykit upp:
  Målgång vid bana 1 SV-V.
  Enligt skiss och text så ska man runda märke 6 om babord. Vid målgång ska man även då runda märke 6 och sen falla av igen (360 runt märket) för att gå i mål eller kan man gå direkt från V Holmén och rakt i mål bara man har märke 6 om babord?

  1. Det räcker med att passera märke 6 på rätt sida innan målgång. Notera även att banan inte innehåller sk. Gate’s (Portar) utan endast rundningsmärken som ska tas på rätt sida i enlighet med gällande banskiss.
   /Tävlingsledningen

 6. På den officiella anslagstavlan har Jocke ställt två frågor. Jag har settett svar men hittar det inte. Fråga 2 om märke 5 och 3 är enkel. Regel 28.1. Frågan om märke 6 bana 1 måste rundas med en 360 graders sväng som jag tyckte mig läsa men som jag inte hittar svaret till. Märke 6 ska tas om babord. Det är det enda som seglingsföreskriften ( banbeskrivningen) anger. Hur långt ifrån märket man seglar finns inga regler som begränsar. Altså raka spåret från Västra i mål så länge märke 6 är på babordsidan. Eller?

  1. Som Michael säger. Regel 28.1 gäller. Det finns ingen Gate i någon bana. Bana 1: Raka spåret från Västra in i mål på sista varvet bara märke 6 är på babordssidan.
   /Tävlingsledningen

 7. Fått en fråga om hur en banförkortning går till.

  Först och främst kommer banalternativet och antal varv som ska seglas, att anslås på Anslagstavlan senast 60 minuter innan start. Detta kommer även att visas på skyltar på startfartyget. Ett varv definieras på respektive banbeskrivning.

  Om tävlingsledningen beslutar att förkorta banan av tids eller andra skäl så kommer detta att gå till på följande sätt:

  Vid ett rundningsmärke kommer en båt att ligga med klassflagga samt flagga S (vit med blå fyrkant) hissad och samtidigt signalera med två tut. Målgång sker då mellan flaggan och märket för båt som tillhör angiven klass.
  /Tävlingsledningen

 8. Hej,
  Kan märkena (tex märke 6) kunna flyttas under seglingen? Detta kan ju vara en möjlighet för att få en naturlig sista rundning innan målgång på vissa av banorna.
  Vore även bra med ett svar på de frågor Jocke ställt i kommentarerna på anslagstavlan.

  1. Märkena kommer inte flyttas efter att de är utlagda och starterna har genomförts. Se svar ovan angående Jockes frågor.
   /Tävlingsledningen

 9. Notera att banbeskrivningarna anger märkens ungefärliga position och banans principiella väg.

  Märken kommer att i enlighet med banbeskrivningen bestå av röd resp. gul cylinder samt gul tetra vilket avser att underlätta för deltagare att finna nästa märke.
  /Tävlingsledningen

 10. Bana 4 – märke 5.
  Enligt banskiss ligger riktningspilen mellan märke 5 och 3. Kan man passera märke 3 på valfri sida?

  1. Jajjemensan. Det finns ingen Gate i banan och regel 28.1 gäller dvs nästa märke ska tas på rätt sida utan hänsyn till andra märken i banan.
   /Tävlingsledningen

 11. Då vädret ser betydligt mycket bättre ut gällande vinden under lördagen, skulle det då inte kunna gå å skjuta på första starten till kl:12 då vinden ser ut att ha hunnit stabiliserats sig så vi inte får ett liknande år igen som förra med bleke?

 12. Vi kommer anpassa banans längd och antal varv så att alla båtar har chans att gå imål. Eventuellt uppskjuten start signaleras vid behov enligt KSR.

 13. Skepparmötet är nu avslutat. Eventeull ytterligare information om kappseglingen läggs nu ut på anslagstavlan här på hemsidan och vid seglingsexpeditionen.

 14. wss.se has potential, you can make your blog go viral easily using one tricky method. Just search in google:
  Sulingi’s Method To Go Viral

Kommentarer är stängda.