20 reaktioner på ”Skepparmöte Höstkroken 2014

 1. Vid starten hissas olika sifferflaggor. Hur ser flaggorna ut? Är det siffror från signalstället eller flaggor med vanliga siffror på . Mvh Hasse

  1. Startflaggorna är flaggor med vanliga siffor på. Ex: Flagga 1 är en flagga med siffran 1 på. Lite kuriosa är att seglarförbundet tagit fram dessa flaggor för att underlätta startförfarandet vilket vi vill anamma då det blir enklare att se hur lång tid det är kvar.

 2. Tävlingsledningen informerar:
  * Alla anmälda skeppare skall registrera sig i sekretariatet innan start. Där får man startnummer att klistra på båten (obligatoriskt), seglingsföreskrifter och annan information samt beställda middagsbiljetter. Sekretariatet håller öppet för registrering fredag 12/9 kl. 17-20 samt lördag 13/9 kl. 7-8.
  * Biljetter till regattamiddagen beställs på följande länk: http://simplesignup.se/private_event/48878/c53da3603e

 3. finns det i år ingen tracking? Jag hittar ingen information om det?

  1. Det kommer att bli tracking i år också vilket varit mycket uppskattat av vår publik!. Grafiken kommer att visas per startgrupp på olika skärmar i land samt på nätet. Information och instruktioner om trackingen kommer inom kort att skickas ut till respektive skeppare per email.

 4. Det står i seglingsföreskrifterna att protesttiden är 30 minuter istället för 60 minuter (vilket är det normala). Från när?

  1. Vi har kortat ned protesttiden från 60 till 30 minuter och protesttiden (dvs inom vilken man senast måste lämna in eventuella protester till tävlingsledningen) gäller från det att båtarna har fått rimlig tid att segla in från banan. Se kappseglingsreglerna under länken ovan på sidan 133 under punkt S15.1. Protesttiden kommer att anslås på Anslagstavlan efter målgång.

  1. Banändring: Ingen av banorna kommer förläggas om efter start (banändring). Vilken av de fyra racebanorna som kommer att köras anslås på anslagstavlan senast 60 minuter innan start (se seglingsföreskrifterna). Notera att banbeskrivningarna för racebanorna inte exakt anger var bojar kommer förläggas.

  2. Banförkortning kan bli aktuellt. Först och främst kommer tävlingsledningen senast 60 minuter innan start anslå på anslagstavlan hur många varv som ska seglas på respektive bana. Detta kommer även visas på skylt på startfartyget. Om tävlingsledningen anser det nödvändigt att korta av banan kommer detta ske enligt KSR 32 (sidan 31 och 32 i kappseglingsreglerna). Kort beskrivet kommer målgång då ske mellan ett rundningsmärke och stång med blå flagga på en funktionärsbåt. På funktionärsbåten visas samtidigt flagga S tillsammans med två ljudsignaler. Var uppmärksam på detta om det är dåligt med vind och notera att banförkortning inte kommer ske efter att första båt gått i mål.

  3. Avser ni även att gå ut med information via VHF kanal 72 vid banförkortningar?

   1. Svar ja. Information kommer att ges på kanal 72 samt på anslagstavlan på nätet utöver ovanstående procedur.

 5. Hur är det när om man råkar bryta mot en regel på banan och ska ta ett straff, är det fortfarande s.k. 720 som gäller?

  1. Hej Deltagare 😉 Vanligtvis är straffet två svängar (en sväng består av en gipp och en stagvändning), men vid kontakt med ett märke så räcker det med en sväng. Notera att ”runda om märket” inte längre gäller i samma bemärkelse som förr. Se mer om straff i kappseglingsreglerna på sidan 36 under punkt 44.1 och 44.2.

  1. Det kan det mycket väl bli om seglingsledningen anser att det krävs för att få iväg starten. Vad som då gäller framgår i delvis seglingsföreskrifterna under punkt 7.1 men framförallt under punkt 30 i kappseglingsreglerna (KSR 30 sidan 30).

 6. Hej.
  Om det skulle bli en allmän omstart för Race 1 – när går den isåfall? Efter Race 2, eller skjuts starten för Race 2 fram?

  1. Då kommer starten för Race grupp två att skjutas fram dvs Race grupp 1 startar alltid för Race grupp 2.

Kommentarer är stängda.