WSS Höstkroken Inshore 2015

WSS Höstkroken Inshore har på fyra år blivit en av Sveriges största kappseglingar med tillhörande Hamnfest och Företagsmässa.

Ett hamn- och sjöevent i två dagar med stor publik, 2015 hade kappseglingen 86 deltagande båtar, stor mässa med 35 utställande företag, massiv underhållning och många aktiviteter.

Stora delar av Seglarsverige har uppmärksammat vårt seglingsevent. Svenska Seglarförbundet utsåg oss redan 2013 till titeln ”Årets_seglingsarrangör

Västerås Stad har uttryckt att vårt seglingsevent – WSS Höstkroken Inshore – nu tillhör Stadens strategiska årliga event.

Många företag deltog i mässan, sågs i våra montrar och i vår marknadsföring. Vår mässtidning med startlistor, seglingsinformation, reportage mm går ut till 90.000 läsare och 3.000 ex delades ut till publiken på mässområdet i Tullhushamnen. Årets upplaga fick vi utöka från 20 till 24 sidor p g a tillströmning av annonsörer.

Årets WSS Höstkroken Inshore blev åter en rungande succé: Efter målgången, under vår ”After Sail” på lördagen, kommer ett par Stockholms-seglare in i vårt panoramatält. Där pågår dukning och pynt mm för kvällens Regattafest med 600 föranmälda gäster. Den ene av Stockholmsseglarna utbrister då – ”Jag har kappseglat under 20 år på många ställen runt om i Sverige, men aldrig sett ett större eller bättre arrangemang – mycket imponerande ! ”

Festdagarna började med en invigning på fredagen kl 15 med massor av sköna utställare som spexade och lekte med besökarna. Solen sken återigen över det lite omplanerade mässområdet och varje tält var som praliner i en vacker chokladask. På det stora tältet hade det kopplats på ett antal topptält som verkligen skapade en snygg upplevelse. I horisonten syntes piratskeppet, Koggen Die Rote Teufel som Kapten Puh från Frösåker seglat in. Det medeltida skeppet drog verkligen till sig familjer och många nyfikna.

Fredagskvällen avslutades med en 80-talsfest där några kända bandmedlemmar från Gyllene Tider och Style uppträdde. En sådan ”HAMNFEST” hade vi inte kunnat få till om inte Niklas, från Musikevent och Expogruppens Tobias hade slagit sina kloka huvuden ihop.

De levererade helt suveräna upplägg avseende både artister, mat och dryck. Det blev en helt underbar uppstart och många seglare hade tagit tillfället i akt och ankrat upp i Tullhushamnen redan från Torsdagskvällen.

På lördagsmorgonen hade Kaj och Marit Baunsgaard brett mackor till alla 450 seglare och kokat kaffe till Skepparmötet som vår ordförande Jesper höll i. Pang! Klockan 10 var det dags för tävlingsstart!

Förutsättningarna på sjön var perfekta både avseende vind och väder. Kappseglingsäventyren anslöt på sjön med en del täta dueller kring rundningarna bl a en spinnackerbom som tog med sig ett akterstag på grannbåten med havererad mast som följd………

På land höll landeventet Hamnfesten på med underhållning för både stora och små med Pettson och Findus, Piraterna Patrazk och den svenske elitåkaren i Flyboard m.m. Våra företagspartners och utställarna hade verkligen plockat fram leklusten och bjöd på många härliga aktiviteter i och vid sina mässtält. Härligt! Speakern, den outtröttlige och talföre Tomas Wistrand intervjuade deltagare som om ett radioprogram gick parallellt med landupplevelserna där tävlingsspeakern Jesper refererade segling tillsammans med Gustaf Olivecrona från Hamnen.se

Vid ca 14-tiden kom Stormsteg med Charles Tillander in som första båt och sedan gled resten av de 86 båtarna in i hamnen. Seglarna packar sina båtar tätt tillsammans i Tullhushamnen. Sen minglar de upp till pågående ”After Sail” där Piratbandet Patrazket just spelar på utescenen nere vid koggen. Alla seglarna bjuds på After Sail – drink av en av våra sponsorer som också har med sig discjockey med tillhörande saxofon.

Prisutdelning kl 17 sköttes utmärkt och segrare i år blev Björn Olsson från JKV i en CB66. Nymans Ur delade ut första priset – En Sjöö-Sandström klocka med värde 25.000 till årets vinnarbåt.

18:30 vankades det drink och det var dags för Regattafesten som i år dessutom har fått mycket beröm för både maten och underhållningen.

Stort Tack till Niklas och Pia på Musikevent för en fantastisk fest ! En uppskattning av antalet festdeltagare säger att runt 700 personer dansade på och trivdes. Partybandet Rytterne Röj höll stämningen på topp och den mycket gode underhållaren och artisten Jan Johannsen överraskade oss alla med sin proffsiga profil och repertoar.

Söndagens återställande gick helt enligt planen.

Redan nu har vi börjat ta tag i nästa års Seglingsevent med Mässa och Hamnfest.

Den 10 december hade vi julmingel och julbord på Harska Palatzet tillsammans Handelskammaren. Alla våra företagspartners och utställare var inbjudna. Närmare 100 personer kom och vi kunde berätta om nästa års Seglingsevent och Hamnmässa som går av stapeln 9-10 september 2016.

Vill du vara med och engagera dig i Mässan med utställarna, med företagskontakterna och med marknadsföringen så hör av dig till Reidar.

Vi som är ansvariga för Hamn och landeventet vill tacka för alla frivilla insatser som våra klubbmedlemmar och andra gör, året runt, för att göra detta kappseglingsevent möjligt !

God Jul och Gott Nytt år från Tomas och Reidar !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.