Ohoj!

Rapport från Kedjeön, sista april

IMAG0010

Vi hade premiärsegling för säsongen och firade sista april på Kedjeön. Solen sken på oss på bryggan även om vinden tidvis var frisk och natten kylig. Men det var ändå fantastiskt skönt att på nytt ge sig ut med båten till Kedjeön och koppla av.

Enligt ryktena så har bävern härjat på Kedjeön under vintern och vi kan bara bekräfta att så var fallet. Bävern har fällt 5-6 stora träd mellan dassen och Olgas stuga. Två har gått över elledningen till Klubbhuset så Klubbhus, bastu och lyktstolpar saknar just nu el. Uttagen på bryggan har dock el eftersom det går en annan väg. Olgas stuga har varit i farozonen, ett träd är fällt precis bredvid huset och grenarna har bara snuddat vid huset. Ett annat stort träd har bävern fällt rakt över dasset vid Olgas stuga. Dasset verkar dock vara av gedigen konstruktion för dasset står fortfarande kvar med hela trädet liggande på taket!

Jag har pratat med Kedjeöansvarige Erik och vi är överens om att fokus på öppningshelgen blir att röja upp efter bäverns härjningar. Alla träd skall kvistas och sågas upp i mindre bitar och släpas ner till bastun där vi försöker ordna en fin timmertrave med framtida bastuved. Med tanke på storlek och antal på de träd bävern fällt så blir nog detta jobb ganska omfattande och vi uppmanar alla som har möjlighet att komma ut och hjälpa till.

IMAG0007IMAG0008

Vårhälsningar från familjen Hvass

2 reaktioner på ”Rapport från Kedjeön, sista april

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *