Välkommen till WSS nya hemsida

IMG_4974_1024x768Hej, vi har i styrelsen jobbat för att ta fram en ny och förhoppningsvis lite bättre hemsida för WSS. Målsättningen är att förbättra informationen till medlemmarna och dialogen mellan medlemmarna genom att göra det möjligt för alla medlemmar att enkelt skriva artiklar och kommentarer på hemsidan.

Teknikutvecklingen går ju också framåt så nu har vi valt en modernare teknik för hemsidan. Kunskapen om hur man uppdaterar och sköter den gamla hemsidan var i slutet begränsat till väldigt få personer. Vi har nu valt wordpress som ramverk för vår hemsida, vilket är ett av världens största “blogg-ramverk” som är väl dokumenterar och ständigt utvecklas med nya funktioner.

För att hemsidan skall fungera som vi har tänkt vill vi att alla WSS medlemmar registrerar sig på hemsidan och fyller i person och båtuppgifter. Dessa uppgifter kommer att vara underlag får vårt medlemsregister framöver och vi hoppas på så sätt att vi får ett bättre och mer aktuellt medlemsregister där adress, telefon och båtuppgifter är korrekta. Registrerara dig på en gång här!

Den nya hemsidan bygger på att man publicerar artiklar som tillhör en eller flera kategorier, tex. Kappsegling, Kedjeön eller Klubbmästeri. Tanken är att alla medlemmar enkelt skall kunna skriva en artikel, direkt här på hemsidan eller genom att använda tex. Microsoft Word och sedan publicera på hemsidan. Vi har skapat en speciell kategori som vi kallar Ohoj! där vi gärna ser att alla medlemmar skriver en liten artikel då och då och berättar var man är, vad man gör, hur vädret är osv, ungefär som en statusuppdatering via Facebook eller Twitter. Skicka gärna med en bild så blir det roligare. Instruktioner för hur man skriver en artikel finns här.

Den nya hemsidan är även anpassad för att visas upp i enklare utförande på mobiler och smartphones. Det finns också “appar” för Iphone och Android som man kan använda för att skriva en kort artikel direkt från mobilen till hemsidan (sök efter “wordpress” bland apparna för att hitta den).

Så här ser hemsidan ut i en mobilvy på en Android-telefon. Man växlar mellan mobilvy och den vanliga hemsidan med en liten knapp längst ner på sidan i telefonen.

Vi hoppas att alla gillar den nya hemsidan. Kom gärna med synpunkter och feedback. Skriv en kommentar nedan, skicka ett mail eller skriv en egen artikel under Ohoj!

Tills vidare kan man även titta på den gamla hemsidan här.

/Styrelsen