Kedjeön information

Välkommen till vår klubbholme Kedjeön!

Kedjeön är en mindre ö öster om Ridön och rakt söderut från Fröholmens fyr. Ön är en del Ridöarkipelagens naturreservat.

Inseglingen är enkel var man än kommer ifrån. Se karta

Hamnen: I hamnen finns fasta träbryggor längs stranden samt en rejäl flytbrygga i norr som förlängdes juni 2022. Förtöjning sker vid boj eller mooringlina. I söder finns en flytbrygga avsedd för sjösättning och användning av klubbens småbåtar, det går att förtöja med ankare på utsidan av denna om det är trångt i hamnen.

Hamnen är oskyddad för vindar från sydväst men bojstenarna är rejält dimensionerade så det brukar gå bra att ligga i hamnen i alla väder. Djupet är drygt 3 meter i ytterkanten på flytbryggan och grundar sedan upp till dryga metern längst in vid bryggorna. Vilka båtar som kan förtöja var beror som vanligt på en kombination av djupgående, vattenstånd och båtens överhäng från köl till för. Man får helt enkelt prova om man kommer in på en plats eller inte. Botten består av mjuk lera så man stannar mjukt om djupet inte räcker till. Vid midsommar och andra ”högtrafikhelger” uppmanar vi motorbåtar och grundgående segelbåtar att lägga sig längst i söder och att flytbryggan lämnas fri för båtar med mycket stort djupgående. Vi hjälper varandra att anvisa plats och hjälpa till med förtöjning.

Belysning: Vid landgången till betongbryggan finns en timer som reglerar belysning till bryggan, stigarna till bastu och klubbhus.

På bryggan: Det finns elstolpar och wi-fi för medlemmar. Grillarna ska stå på anvisade platser med skyddsplåt under för att minska brandrisken. På bryggan i skåpet under anslagstavlan finns också hjärtstartare. 

Toaletter: Utedass finns bakom klubbhuset, följ stigen uppför backen. Vi hjälps åt att hålla rent och fräscht. 

Sopor: Tar du självklart med dig hem eftersom det inte finns någon sophämtning på ön. Däremot finns en behållare på bryggan för pantburkar/flaskor som Sjöräddningen tömmer regelbundet. 

Promenad på ön: En lite kortare slinga är gulmarkerad (ca 0,8 km) En något längre slinga är rödmarkerad (ca 1,3 km)

Övernattning på ön: Vi har en stuga (2 bäddar) med enkel standard, Knuts stuga, och ett rum i klubbhuset, Södra sviten, (2 bäddar) som går att hyra för medlemmar för 100 kr/dygn. Vänd dig till Marit Baunsgaard som är stugvärd om du vill boka 070-588 90 72. Nycklarna till stugan hänger i klubbhuset och rummet stängs med hasp från insidan. Det går också att övernatta i Högvalls stuga men då får man vara beredd på lite spring för det är juniorsektionens lilla näste och där förvaras material till våra småbåtar.

Bastu för medlemmar: Nyckel till bastun hänger i klubbhuset. Kom ihåg att fylla på ved, göra fint till nästa gäst och hänga tillbaka nyckeln på sin plats. Det är en allmän bastu som inte går att boka så vi tänker på att visa hänsyn.

Har du frågor eller funderingar? Vänd dig till Patric Holmberg som är Kedjeöansvarig, 073 – 690 68 68 (även ansvarig för nyckelkort till klubbhuset) eller någon annan av oss i styrelsen som alltid har en vimpel med texten Ö-värd på sin båt. Kontaktuppgifter till styrelsen hittar du här

Gästande båtar Vi hoppas att även gäster ska trivas på vår klubbbholme. Vår ö bevaras av ideella krafter så vi tar tacksamt emot en frivillig hamnavgift som betalas enkelt via Swish 123 690 1854. Ange ”Hamnavgift” när du betalar eller nyttja QR koden som finns anslagen i hamnen. Vill du som gäst nyttja el tas en fast avgift à 50 kr per dygn.

Bilder

Hamnen under juniorlägret i juni 2021.

Hamnen från söder en vacker helg i juni 2018. Det finns småbåtar att låna för medlemmar.

Trivsamt på bryggan under arbetshelgen 2018

Under hösten 2016 och våren 2017 byggdes träbryggan ut och försågs med nya elstolpar

Flygfoto över Kedjeön en mulen Augusti-dag innan träbryggan var utbyggd SONY DSC

Bild från norr över hamnen en tidig vårdag 2018

Under ”högtrafikhelger” kan det ligga många båtar i hamnen, men vi hjälps åt så alla får plats.

Fin midsommarkväll på Kedjeön 2010

Bastun på norra sidan med utsikt mot Kärrbofjärden

Bastubryggan

Vi hjälps åt med städning och fixa under arbetshelger på våren och hösten

Markiser på träbryggan ger skydd för både sol och regn när det behövs

En reaktion på ”Kedjeön information

  1. Nu är det sommar igen. Stugorna blir mer och mer intressanta. Nu under Kristihimmelfärd har vi städat och gjort fint. Det är rent, luktar gott och mysigt. Knuts stuga är allt i sin ordning. I Högvalls har vi tagit bort fåtöljerna. Några möss har boat i dom. Så de har gjort nytta, fåtöljerna alltså. Det ser tomt ut i stugan så nu undrar vi om du har en soffa, fåtöljer e. Dyl som du kan avvara till Högvallsstugan, så behöver vi inte köpa. Har du ett litet bord, en pinnstol, en myslampa så passar även de i stugan. Vi som fixat stugorna är, Marith, Kaj, Sussi och Patrik.

Kommentarer är stängda.