KappseglingOhoj!

Nyanmälan öppen till Höstkroken med Klass 3 utan Spinnacker

Välkommen till Mälarens Höstsegling

WSS Höstkroken i samarbete med Elba, Restaurang Östermälarstrand och B&CMarine

Westerås Segelsällskap arrangerar återigen Höstkroken och vi hoppas att Höstkroken blir en av årets seglarfester i Mälaren.

Tillsammans gör vi seglingen till en riktig seglingsfest med seglingsklasser för alla och med tillhörande kringarrangemang. Vi seglar SRS klass 1 < SRS 1,15 och SRS klass 2 >= SRS 1,15 enligt SRS-tabell eller giltigt mätbrev utfärdat 2011 samt klass 3 utan spinnacker.

Ny information – Vi lägger till Klass 3

De seglare som vill segla med annan segelgarderob än den i SRS-tabellen, tex utan spinnaker, är naturligtvis hjärtligt välkomna. Med det nya SRS-systemet så skall man då be seglingsförbundet om ett mätbrev.

Som arrangör kan vi  dock använda en extra paragraf i SRS-relgerna (A.4.3) som säger att vi kan tillåta ett generellavdrag på 0,03 för spinnacker, vilket WSS kommer att göra. För att man inte skall antas anmäla sig med eller utan spinnacker beroende på väderprognos så är sista anmälningsdag för klass 3 satt till 17 september. Observera att man måste ha giltigt SRS-värde från tabell eller mätbrev som 0,03 kan dras ifrån. Skriv Klass 3 i besättningspunkten. Läs mer i Nyinbjudan Höstkroken 2011

Vi vill igen att många vill segla höstkroken – även utan spinnaker, som jag troligen kommer att göra!

Vi hoppas att alla förstår de nya reglerna, som vi följer (det blev mycket diskussioner på Tjörn Runt i helgen, som är en SRS-tävling, där båtar inte hade mätbrev alt. seglade ej enligt SRS-tabell).

läs också mer om ansökning här

WSS Höstkroken är en längre distanssegling på ca 20 NM under ca 4-5 timmar, en heldags segling med avslutande regattamiddag på ökrogen Elba som är belägen strax utanför Västerås. Seglingen startar på inre Västeråsfjärden kl 10.00, vi seglar en distansbana baserat på vindförhållanden, banorna anpassas så att båda klasser (1 och2) går i mål ca 15.00-16.00

Efter målgång angör vi Elba om vindarna tillåter, eller den egna båtplatsen alternativt i gästhamnen för att senare på kvällen avnjuta regattamiddag på restaurang Elba.

Prisutdelning integreras i Elbaprogrammet.

Viktigt att vi får med vänner, nära och kära ut till Elba så att det blir en värdig avslutning på seglarsäsongen då tanken är att WSS Höstkroken blir avslutet för kappseglingssäsongen i Mälaren. Fina priser för både resultat, hederspris och speciellt bra genomförande.

Så ta chansen att både börja och sluta Mälarsäsongen med en seglarfest. Boka in 24 september för Höstkroken.

Program och information om seglingen: NyInbjudan Höstkroken 2011

Program och information om kvällsprogram och middag på Elba: Regattamiddag Höstkroken 2011

Kappseglingskommittén genom Anders Felling

Anmälan görs här…

Deltagarlista här…

 

eller här…