Ohoj!

På lördag blir det stor kappseglingsfest nere vid Tullhuset/Färjekajen

Nu på lördag går WSS kappsegling ”WSS Höstkroken Inshore 2012” av stapeln. Det är hela 63 båtar anmälda vilket känns mycket roligt för oss arrangörer. Vädret ser ut att kunna bjuda på både sol och vind vilket borgar för en bra kappseglingsdag.

Starten, som i kappsegling alltid brukar vara fartfylld och spektakulär, beräknas till cirka kl. 10. Starten sker i två omgångar med 10 minuters mellanrum och aviseras med skott och flaggor enligt  seglingsföreskrifterna

 

På land erbjuder vi också ett gediget program med aktiviteter, utsällningar med våra sponsorer, shopping, underhållning och mat. Kom och titta och njut av höstsolen, kappseglingen och alla övriga aktiviteter!

 

 

 

 

På båten Napoleon har vi kappseglingsexpeditionen, här finns startlistor, banskiss, resultat och annan information. Här finns också speaker som berättar vad som händer ute på banan och på däcket bjuds det på underhållning på eftermiddagen.
Tullhushamnen töms och görs iordning för att rymma 63 kappseglande båtar från den minsta CB66 Racer (6.60 meter) till den största Jeanneau Sun Odyssey 43 (12.8 meter). Alla båtar beräknas komma in i hamnen på eftermiddagen efter målgång.

 

 

 

Start och mål är precis utanför Tullhushamnen och banan seglas i tre varv på inre och yttre Västeråsfjärden. Start, mål och alla varvrundningar kan följas från åskådarplatsen längst ut på kajen.