Skepparmöte Höstkroken 2015

Hej,

Denna sida är det virtuella skepparmötet för Kappseglingen WSS Höstkroken Inshore 2015. Du ställer dina frågor i kommentarsfältet nedan så kommer tävlingsledningen att besvara dem snarast. Alla kan på detta sätt se alla frågor och alla svar vilket bör underlättar tydligheten

7 reaktioner på ”Skepparmöte Höstkroken 2015

 1. Hej, jag uppskatta arrangermanget som WSS gör för att vi kan ha en bra seglarfest I stan.

  Jag undrar hur tankarna går kring bana 4. Hur det ser ut på banbeskrivning finns det överhängande risk att många båtar möts på liten ytan när de mindre båtarna har rundat märke 1 och de store båtar ska starta eller har startat. Båtarna i förregående startgrupp är ju på väg till märke 2. Hoppas bara att farhågor är ofogade bara.

  /Peter

  1. Vi är medvetna det och kommer att lägga starten och första kryssen för Cruising klassen så att de har passerat startområdet innan vi startar Race-klass 1. Dtta är också en anledning till att vi har 30 minuter till starten på Race-klass 1
   Vid sydlig vind innebär det förmodligen att starten kommer att skjutas upp mot lögarängen och att Cruising klassen får en kort kryss innan de går upp mot märket vid tullhuskajen. Vi förlänger sedan kryssen till Race-klasserna.
   Genom en längre kryss för Race-klasserna så kommer också fältet att sprida sig och mötet mellan Race-klass 1 och Race-klass 2 kommer då ske på en större yta. Det har fungerat bra tidigare år och vi ser inte att det skulle vara ett problem.

 2. Det står i programmet att koggen avfyrar sina kanoner 10.00 Blir detta då startskottet för cruisingklassen, eller kommer starten genomföras på vanligt vis med signalpistol från startfartyget?
  /Per

  1. Starten genomförs med startpistol från startfartyget, vi ska se till att kanonavfyrningen inte stör starten, samt att alla seglare blir uppmäksamma på att ev. kanonskott från Koggen inte är någon signal till seglarna.

 3. Hej på er.
  Vi på Team Sjövent ser verkligen fram emot årets race. En liten undran. Hur har ni tänkt er bansträckning vid Ost/sydost som verkar vara ett tänkbart scenario på lördag. Förvisso knappa 50% att den prognosen håller men ändå !!!!

  Vill oxå passa på att tacka alla personer som gör detta event möjligt för oss seglare och övriga Västeråsare.

  Vi ses på lördag 20 grader, sol och minst 7 m/s är beställt !!!!!

  1. Vid ost/sydost använder kommer bana 3 att användas.

   Banorna ska ses som principskisser, så det kommer alltid att vara en ren kryss/läns på inre fjärden, sedan transport ut till yttre fjärden där vi också lägger en ren kryss/läns bog, kan bli läns/kryss på yttre vid nordlig vind. Sedan blir det en transport in till inre fjärden och vid två varv eller fler blir det då ytterligare en kryss/läns på inre fjärden, innan man seglar ut på yttre fjärden igen.

   Så när ni läser banbeskrivningen får ni vrida dem till aktuell vindriktning.
   Vi väljer den som ligger närmast och anpassar den till rådande förhållanden så att vi får våra kryss/läns bogar.

   En grundläggande princip är att vi lägger banan så att alla bojar ligger på ”vitt” vatten och att man inte ska kunna gena genom ”mörkblått” vatten. Beroende på vind, och kreativiteten hos seglarna, så kanske vi inte lyckas med det till 100% men det är ambitionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *