Instruktioner för att skriva artiklar

För att skriva en artikel måste du vara registrerad och inloggad på vår hemsida. Sedan kan man enkelt skriva en artikel och ladda upp en bild direkt på hemsidan. Man startar en ny artikel här och redigerar sina befintliga artiklar här.


Man kan spara artikeln som utkast, förhandsgranska den och sedan publicera den när man är nöjd. Du kan därför i lugn och ro pröva dig fram att skriva en artikel och bifoga en bild. Om du inte väljer någon kategori för din artikel så hamnar den i kategorin ”Ohoj!”, annars kan du byta till en annan kategori i menyn till höger.

Här finns en kort film som jag googlat fram på Youtube som visar hur man gör: Video instruktioner 1

och en video till: Video instruktioner 2

En bra guide på svenska finns här (kapitel 4,5 och 6) och en annan bra guide på engelska finns här.

Blir man riktigt biten kan man skriva artiklar via word eller en gratis ”blogg-klient” Microsoft Livewriter. Instruktioner finns här för Microsoft Word och Live Writer

För att lägga till bilder trycker man på Ladda upp/infoga bild knappen i överkant på artikelfönstret. Man laddar upp sin bild, väljer namn  och storlek och trycker sedan på knappen ”Infoga i innehåll” för att lägga till bilden i artikeln.

Vill man så kan man ladda upp flera bilder i samma artikel och sedan visa dem i ett snyggt bildgalleri i artikeln. Ladda upp dina bilder, välj ”Skapa galleri” i menyn till vänster och välj de bilder du vill ha i ditt galleri. Tryck sedan på ”Skapa nytt galler” och på nästa sida ”Redigera galleri” väljer du ”Mediafil” i ”Länk till” rutan och till sist ”Infoga galleri”

galleri1

galleri2

 

Om man trycker på knappen ”Infoga galleri” efter att ha laddat upp flera bilder i sin artikel så kommer de att visas som i galleriet nedan. I inställningar kan man välja antal kolumner m.m. Välj alltid ”Länka till bildfil”