Ohoj!

Inbjudan till Västmanlands Seglarförbunds seminarium 3 april!

Lyssna på Claes Lundin som gör kappseglings- reglerna begripliga genom sina illustrationer!

Västmanlands Seglarförbunds bjuder in till seminarium för alla seglare den 3 april kl. 18.30 i Västerås Segelservice lokaler i Västerås

Detta seminarium vänder sig till dig som tänker vara med på klubbregattan, tisdags eller onsdagsseglingarna eller varför inte på WSS Höstkroken eller bara komma snabbast runt kryssmärket utan att behöva runda om för att du inte har full koll på reglerna.

VSF har bjudit in Claes Lundin, Svenska Seglingsförbundets regelexpert och känd för sitt sätt att lära ut reglerna. Han kommer att gå i clinch med våra Kappseglingsregler. Fokus kommer att vara:

Den viktiga starten.
Vad gäller före, under och efter starten och hur skall man förhålla sig till de regler som gäller.

Märkesrundning vid bankappsegling
Vi fokuserar på att visa och diskutera de regler som gäller vid rundning av märken, både vid kryss och på undanvind. Det kommer då även att omfatta de grundläggande regler som samtidigt gäller och vi ska se hur de olika reglerna samspelar och ställer krav på båtarna.

Hantering av hinder vid distanskappsegling
Vi fokuserar på att visa och diskutera de regler och villkor som gäller när det finns olika typer av hinder under en kappsegling. Hinder kan vara öar, farkoster eller andra kappseglande båtar. Det kommer då även att omfatta de grundläggande regler som samtidigt gäller och vi ska se hur de olika reglerna samspelar och ställer krav på båtarna.

Anmäl på mail: staffan.lion@gmail.com eller på telefon 0705 399 487- Senast 29/3. Obs! Begränsat antal platser, ”först till kvarn”.

Den 3/4 kl. 18.30 – Västerås Segelservice AB, Verksgatan 3, 721 30 Västerås

page1image1628400page1image1629440page1image1629648

I samband med seminariet kommer vi också att presentera det nya upplägget för Övningsseglingarna på tisdagar i Västerås.

Seminariet kostar 50 Kronor och då ingår kaffe med tilltugg, avgiften betalas kontant eller Swishas på plats.