Per Olsson – Båtlivsansvrig

Jag har tillbringat större delen av mina +50 år på sjön. Nån gång sent 70tal var det optimistjollekurs på Framnäs, sen somrar i familjens motorseglare, lumpen ett år i flottan jagandes minkar och ubåtar, lite windsurfing för att sedan köpa egen båt. Testade först en liten Marieholm Seacat men den var för långsam så bytte till en X-79. Älskar att segla solo så optimerade den så gott det gick, slängde dit ett peke och en stor gennaker och for omkring på fjärdarna, broachande för det mesta. Efter nån övernattning med fru o dotter blev det tydligt att vi skulle ha en större båt. Har nu seglat X-99 Märta några år och kan inte tänka mig en roligare och mer utmanande båt.

Är egentligen inte en tävlingsmänniska, men älskar att kappsegla och har bl a tre Gotland Runt, Kolfiberrodret, ett antal Nordic Yachts Open och som gast på en annan X-99a, en massa lokala race som erfarenhet.

Jag är kanske inte den som ligger flest nätter på Kedjeön, men rundar St Sandskär och Sundbyholm desto oftare.

Jag hoppas att jag kan bidra till ett ökat intresse för att segla aktivt och kanske locka nån att testa lite kappsegling.

//Per

Mail: batliv snabela wss.se