Eskadersegling- Tobisflykt till Pommern och Stormaktstidens Sverige

Anders och Anita Dahllöv berättade på vår inspirationskväll om sin Eskadersegling. Ett inspirerande äventyr!

Här delar de med sig av mer information om sin resa, och platserna de besökte. Det finns också länkar till Eskaderklubben för er som blir sugna på liknande resor i framtiden. Längst ner finns även föreläsningen i sin helhet.

Anders och Anita:

”Sommaren 2019 deltog vi i en eskader till svenska Pommern, dvs gränsomådet mellan Tyskland och Polen, som ordnades av Eskaderklubben Tobis http://tobiseskader.se/. Vi hade läst om denna klubb i Båtliv och så på deras hemsida vad som var gång och beslöt att anmäla oss. Eskadersamling var i Rönne på Bornholm och sen besöktes under två veckor tio hamnar i Tyskland och Polen med avslutning i Stralsund. Vi var nio båtar och plats i hamnarna var bokat i förväg vilket normalt inte krävs men vi var ju rätt många båtar. Vi hade några liggedagar med olika utflykter och rundvandringar, t ex elcykeltur på Rügen och rundvandringar med guide i Stettin och Greifsvald. 

Efter avslutningen skingrades deltagarna åt olika håll. De flesta drog hemåt rätt så direkt men vi valde att besöka den fina ön Hiddensee för att sen segla vidare till Danmark och bland annat Gedser, Nyköbing, Samsö, Grenå och Anholt för att till slut ta Göta kanalvägen hem till Västerås”

Länk och beskrivning av Eskadern: LÄS MER HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *