Stora seglarplaner för Lazy Frog med besättning!

Anki Palerby Hjelmqwist och Jan Hjelmqwist förbereder sig just nu för en längre seglats med sin Lazy Frog.

Här berättar de själva om hur planerna tog fart. Vi kommer också att kunna följa dem via deras hemsida, blogg och Instagram.

Och det är snart dax för avfärd – om 2 månader kastar de loss.

Annette Ibsén

Foto: Anki och Jan privat

Någon gång runt 2016 började fröet gro, som det gärna gör om man bara vårdar och vattnar det… Då hade Anki sagt – i slutet av varje semestersegling, på väg mot hemmahamnen i Västerås – ”Äh, vi vänder! Jag vill inte hem! Vi sticker ut igen!” och verkligen menat det. Janne tyckte (som den gode och ansvarsfulle kaptenen han är!) att skulle vi göra slag i saken var det dags att börja utmana oss lite de närmsta åren. Att segla längre och hela tiden utmana vår bekvämlighetszon blev därför ett måste.

Och attans vad synd det var att vi just som vi insåg att det var långsegla vi ville göra, hade vi just då (2015) bytt båt till vår vackra Hanse 331 Harmony. Hon var dessvärre inte var optimal om vi verkligen ville segla långt bort och länge….

2018 hade vi bestämt oss och införskaffade Dufouren Grodan, alias Lazy Frog. Äntligen har vi bestämt när det är dags, i juni 2021 bär det av söderut. Men riktigt vart vet vi inte ännu, mer än att vi ska segla söderut – och förmodligen singla slant i Gibraltarsund…

Här kan ni följa deras resa:

Hemsida: Lazyfrogsailing

Blogg: https://lazyfrogsailing.com/category/uncategorized/

Instagram : Lazyfrogsailing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *