Inspirationskväll 18 maj kl. 18.30 (Digitalt)

WSS bjuder in till en digital inspirationskväll 18 maj kl. 18.30, logga in via länken :

https://salesforce.zoom.us/j/82910296251?pwd=UGJrcVowanBSRFBUNnNQbUlCSzVhUT09

Password: 1883

Ingen föranmälan krävs. Programmet börjar 18.30, logga in i god tid innan så att ni är säkra på att tekniken fungerar. Föreläsarna är beredda på frågor efter sina framträdanden, så passa på att få svar på det du undrar över!

Läs mer om våra 3 föreläsare nedan.

18.30 GÄST- OCH NATURHAMNAR I MÄLAREN SIV OCH ROLAND JOHANSSON

Roland och Siv – som har seglat tillsammans i många år. Ikväll ska vi få ta del av olika hamnar, både naturhamnar och gästhamnar, i Mälaren som de har besökt under årens lopp.

19.00 KAPPSEGLING- GRUNDLÄGGANDE REGLER JONAS CARRASS

Tävlingsregler ur ett nybörjarperspektiv. Jonas kommer att visa och berätta om grundläggande regler. Kappsegling är en fantastisk lagsport där kunskap är lika viktigt som muskelkraft. Detta gör att startfälten är representerade av väldigt många olika seglare, allt från nybörjare till gamla rävar. På vattnet gäller samma regler för alla och oavsett nivå kan det vara bra att hålla koll på vad som egentligen gäller!? Regelboken är lång men under denna lilla föreläsning tas de mest grundläggande reglerna upp som gör dig redo att delta på sommarens seglingar!

19.30 ETT VÄDER KAN PLÖTSLIGT FÖRÄNDRA SIG- HUR KAN DU SE TECKNEN? PATRIC LUNDH

Väder eller vardagsväder är något som vi alla på sjön måste kunna, inte bara för att segla bra men också för en trygg hamn inför kvällen. Patric med all sin kunskap om väder, berättar om hur du kan förutse ett eventuellt kommande oväder. Hur funkar vindarna runt ett bymoln?l Hur kan jag som seglare bedöma tidigt att det faktiskt är dags att söka hamn eller söka skydd?

Har du frågor kring kvällen eller problem med tekniken. Hör av dig på mail till oss: wss@wss.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *