Per Olsson rapporterar från Gotland Runt

Stort grattis till genomförd tävling Crew Modesty, med Per Olsson från WSS i besättningen. Här sammanfattar Per själv seglingen, och delar med sig av bilder. En fantastisk upplevelse – det förstår man helt klart! Tack för att du delar detta med oss!

Annette Ibsén

Årets Gotland Runt avklarat med Modesty (en Elan 380) och årets crew: Micke, Peter, Jocke, Emil, Hans och jag (Per).

Start på söndagen med en, för vår ganska tunga båt, svår kryss ut i den svaga vinden. Spinnakeråka genom Oxdjupet och sen Korsö Sandhamn framåt kvällen och kurs söderut mot Alma, och senare Fårö.

Fin sträckbog med Code0 nästan hela vägen ner. Varierande vindstyrka från bra vind, mindre bra vind till ingen vind alls och regn. Låg några gånger med ingen fart och rullade i de gamla, ganska stora dyningarna. Sjukt tålamodsprövande!

Vi höll på att missa rundningsmärket vid Hoburgen mitt i natten, för att sen trassla ihop spinnakerfallet när vi skulle hissa gennakern i mörkret. Många segelbyten blir det för att försöka ha bästa möjliga fart. Efter en liten felaktig taktisk chansning går vi i mål vid sandhamn strax före 04.00 på onsd morgon som 62a av knappt 100 startande båtar. Trötta, slitna men nöjda över ett genomfört varv runt ”öjn”. Kanongäng med många skratt, underbar segling och högst sannolikt fler Gotland Runt i framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.