Kedjeön

Vedhuggning påbjuden!

Efter en lyckad öppninghelg där de flesta punkterna på att-göra listan åtgärdats återstår nu endast ett berg av vedkubbar att klyvas och travas. Bävern hade ju härjat friskt på Kedjeön i vinter, mer att se och läsa finns här och här. Nu är dock det mesta uppröjt, elen återställd, bastu, vatten och alla vitala funktioner på Kedjeön i full funktion. OM någon är ut på Kedjeön de kommande veckorna och har någon timme över så får ni hemskt gärna hjälpa till att klyva upp veden. Träden som bävern fällt är uppkapade i kubbar som är nerkörda till bastun. Vi började klyva och hann kanske 20%, så det är lite jobb kvar… Veden mår ju bäst om den blir kluven och sedan får ligga och torka, om kubbarna blir liggande okluvna så blir veden dålig.

Så, alla arbetssugna, ta gärna en timme och klyv lite ved nästa gång ni är ute på Kedjeön. Vedklyv och yxa finns i bastun och fortsätt bygga på vår fina vedtrave. Se och inspireras av ”proffsen” nedan.

Full fart på klyveriet.

Det gäller att ta från denna högen av kubbar….

…klyva och stapla upp i den fina högen av färdig ved.

Kedjeöansvarige Erik tackar alla som var ute på Kedjeön under öppningshelgen för gott arbete, gott humör och en fantastiskt fin lördag kväll på bryggan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *