ATT GÖRA PÅ KEDJEÖN I KNUTS OCH HÖGVALLSHUS

Jag Marith och Ann körde ut till Kedjeön med hjälp av Jesper och Rejdar  på annandag påsk 9/4 för att se över ön och stugorna Tillsammans gick vi igenom alla hus m.m. Vi har fått godkänt av styrelsen att iordning ställa stugorna.

Det har inte varit så mycket mus bajs i stugorna detta år. Året före var det däremot väldigt mycket.  Tanken är att när vi ändå renoverar och fixar till i stugorna, så skall vi få dem täta så inte mössen kommer in.

Bävrarna har varit lugna i år precis som mössen. Eller så har de valt en annan sida av ön för vi såg inga nedfällda träd.

Vid bastu bryggan har betong blocket (eller vad det heter) börjat luta utåt vattnet. Det går att fixa med lite vilja och styrka.

KNUTS STUGA skall målas inomhus på väggar och tak. Nya gardiner och förhängen vid diskbänken. Öppna spisen målas vit. Nya dynor till 2 st. madrasser. Värt att byta ut kylskåp till ett mindre.  Se över porslin och bestick. Städa grovt i huset och i skafferi. Fräscha kuddar och täcken behövs.

Mått på fönster. 130×90. 120×90. 140×20. Mått vid diskbänk 70×75

HÖGVALLS STUGAN skall målas i kök och sovrum.  En dag bädd gör vi i köket där vi under bädden kan förvara sängkläder under vintern. Överslafen tas bort.  Ny kyl behövs. En ny diskbänk har vi redan kört ut. Hylla för vattendunk i köket. Ny kökslampa över bordet i storstugan. Laga trasigt fönster i storstuga. Nya överdrag till madrasser behövs. Fräscha täcken och kuddar till 5 bäddar. Se över möbler för ev. reparation och målning. Altan bordet är fult och äckligt.  Nya gardiner i alla fönster.  Sprickor i golv ses över. Allt för att inte mössen kan komma in.

Segel, riggar m.m till jolleseglarna skall få en annan förvaring ner mot sjön någonstans vilket inte är bestämd ännu.  Det behöver även rensas, för en del av dessa grejer används inte.

Kolla pris på vattenslang för dragning från dasstvättstället. 120 m slang ca (stegräknat).

Såga ner träd runt stugan. Rensa bråte under och runt stugan.

Snickare söker för iordning ställande av diskbänk och ta bort överslafen i stugan.  Diskbänk finns. Mått för vägg list bakom diskbänken längd 120cm höjd 12 cm.  Jag har ett till mått som skrevs upp 55×1 2 som jag inte vet var det hör hemma men det är något med diskbänken.

Rörmokare söker för att iordningställa rördragning för diskbänk.

VID JOLLEHAMNEN skall segel och centerbord förvaringen bli. Förvaring i dynlådor är ett förslag. Riggförvaring i 4 st. avloppsrör. Mått på rör 250×15

Alternativt en vatten pump vid jollebryggan. 30 m. slang.

Ann och Marith kommer att måla och sy till Knut och Högvalls stuga. Det som  behövs är, färg, tyger, gardinstänger, madrassöverdrag, täcken, kuddar och rengöringspreparat.

Reidar ser till att fönster blir lagat i Högvalls stuga.

Mer vet vi inte.  Vi hoppas att fler personer vill engarera sig.

Marith och Ann kommer att vara stugvärdar för Knut och Högvalls stugorna.

Och så var det bara lite att komma ihåg. Dammsugspåsar E 69. Ny dammsugare till Högvalls köps in.

11-13/5  är det samlingsdag på Kedjeön. Då sätter vi igång med renovering. Kom så hjälps vi åt.

Mycket skall fraktas bort och kastas. Dessa prylar och grejer kommer vi att samla i en hög på ön någonstans. Så hoppas vi att du kan ta något i din båt och se till att det kommer bort från ön.

Har du fått nån ide eller kommentar av det du läst så hör av dig. Kanske har du något av detta hemma hos dig som du kan skänka till klubben eller sponsra eller har någon som kan sponsra. T.ex färg, rengöringesmedel, tyg, virke, porslin,  husgeråd  m.m. m.m. Inte att förakta är dina ideer.

Vid tangentbordet Marith.

Vi som är fixare och känner oss ansvariga är Ann och Marith.

Vi som var med och är delaktig är Reidar och Jesper.

Tel. Marith 070-5889072

Tel. Anne 073-6242051

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. reidar.lindskog@sakra.se skriver:

  WSS-stugvärdar….Marith o Anne……Bra startat…!!

  Vet att vår nya medlem Lars Lindqist som har Aros Catering gärna skänker oss lite porslin mm.
  Ring honom tel 070-5881422……

  Reidar

 2. reidar.lindskog@sakra.se skriver:

  PS Nytt fönster till Högvalls är fixat samt Damsugare och påsar är klara……..ordnar också transport mm för er 4-5 maj……….