Kedjeön

Arbetshelg 2-3 februari 2013

Anmäl dig här!

Här kommer en inbjudan till en annorlunda arbetshelg på Kedjeön eftersom det är mitt i vintern! Vi hade tänkt att åka ut till Kedjeön den 2 februari för att göra regelverket till den nya södra delen av bryggan. Vi tror att detta jobb görs enklare medan man kan stå på isen än senare på våren då man måste jobba i och på vattnet. Planen är att vi träffas tidigt på morgonen lördagen den 2 februari för biltransport till Sundbyholmstrakten för att därifrån ta oss på isen till Kedjeön. Transport till Kedjeön får ske med 4-hjuling, motorcykel, skidor, skridskor beroende på väder och isförhållanden. En alternativ plan är att vi hyr svävare från Fröholmen.

Eftersom dagarna är extrem korta i februari så föreslår vi att de som vill övernattar på Kedjeön så fortsätter vi arbetet på söndag. Vi försöker värma upp klubbhuset med brasor och elkaminer. Vi hoppas på en trevlig kväll med bastu, isvaksbad, grillning och sprakande brasa. Självklart går det bra att delta bara en av dagarna.

Arbetet som skall göras är att lägga på reglar på de pålar som nu är nerpålade i vattnet för den nya bryggdelen. Pålarna skall kapas och fasas ur. Hål för genomgående gängstång skall borras, tvärgående reglar skall skruvas fast i pålarna och längsgående reglar skall sedan spikas fast längsmed hela nya bryggdelen.

clip_image002

Målet är att hinna klart med allt regelverk under arbetshelgen. Då återstår det enklare och roligare jobbat med att spika fast själva bryggdäcket och det jobbet tänkte vi spara till varmare och trevligare väder i maj.

Anmälan till kassören för dem som vill delta för samordning av transporter m.m.

/Erik, Janne & Jesper

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *