En dröm som blir verklighet

Rosa och Fredrik väntar just nu på att deras nya båt ska komma. Deras dröm som nu är väldigt nära. Här berättar de själva om hur de fastnade för båtlivet och om framtidsplanerna. Bara några veckor kvar….

Annette Ibsén.

Vi blev med båt sommaren 2017, då vi bestämde oss för att spontant köpa en Bavaria 30.
Före köpet hade vi endast åkt med i en kompis segelbåt ett par timmar ute på Mälaren.
Så vi kunde varken köra eller navigera, men körde trots detta hem båten till Västerås från Karlskrona.
Det var en spännande resa med en massa nya upplevelser, både trevliga och mindre trevliga så som en lätt grundstötning och sjösjuka. Men vi bet ihop, lärde oss läsa sjökort, och tog oss hela vägen hem för motor på två veckor.

Vi blev verkligen bit na av båtlivet, och ganska omgående medlemmar i WSS. Vi vill lära oss att segla ordentligt, men har i ärlighetens namn inte gått in jättehårt för att lära oss det ännu. Det vi uppskattar mest är att bo på båten och vara nära vattnet. Detta så mycket, att vi båda drömmer om att på sikt, bo på båten året om. Vi har under de senaste åren funderat på hur vi ska lösa detta praktiskt, och kom ganska snabbt fram till att båten vi hade, var något liten om det skulle fungera som ett permanent boende. Så i vintras gjorde vi slag i saken och beställde en helt fabriksny båt, en Bavaria C38 efter några glas vin och en massa prat om framtiden.

Vi vände och vred på utrustningsvalen men hittade till slut en lösning som vi båda är nöjda med och som troligtvis kommer att fungera för ett permanentboende. Vi kommer troligtvis att installera en watermaker till hösten så att vi blir självförsörjande på färskvatten, tvättmaskin och torktumlare ska också införskaffas, men utöver detta så har vi redan den utrustning som behövs för boende. Om du har erfarenhet av watermakers och kan ge oss lite råd så får du gärna skicka oss ett meddelande på vårt instagramkonto:
https://instagram.com/sailingtalamanca
Vi hoppas att vi får båten levererad vecka 30, den är redan något försenad på grund av pandemin och problem i leverantörskedjan till varvet som bygger båten. När vi väl får den, levereras den vid Bullandö och vi kommer att börja vår semester med att vara ute i skärgården ett par veckor för att lära känna båten och sedan köra hem den till Västerås. 
Planen sen är att försöka bo så mycket vi kan på båten för att se om det fungerar, även över vintern. Fungerar allt bra med det praktiska så säger vi upp lägenheten till nästa sommar. Om allt faller ut väl och fungerar bra kommer vi försöka ta tjänstledigt om två år och segla ner den till medelhavet. Vår långsiktiga dröm är att när vi väl går i pension, kunna bo på båten nere i medelhavet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.