”Att glädja andra känns fint”

Kvinnan som håller ordning åt oss alla genom att ha koll på siffrorna, hon gillar ordning och reda. Det riktigt känns att hon har stenkoll- och dessutom verkar hon tycka att det är roligt med siffror! Men hon är också en fena på matlagning och har till och med öppnat en hemmarestaurang. Hon säger själv att hon drivs av att vara en del av en fin förening- och för vår förening är det guld värt att det var till oss hon hittade, när hon sökte båtklubb för några år sedan. Åsa Björnsdotter är vår Kassör, och här berättar hon om sig själv, båtlivet och hur hon valde båtklubb.

Av Annette Ibsén                                         Foto: Åsa Björnsdotter Privat

Som så många andra i vår förening är även jag uppvuxen mer eller mindre på sjön. Familjen äger sedan flera generationer ett en liten ö utanför Källviks brygga, som ligger mellan Trosa och Vagnhärad. Livet där innebär mycket båt och sjöliv.

Som om inte detta räckte så köpte min pappa en gammal 40 fot varpbogserare med namn Väsman och byggde om till familjebåt, med en 15 hkr Säffle tändkulemotor med tillverkningsnummer 5563. Där spenderade vi många veckor varje sommar, kuskade runt i Stockholms Skärgård och Mälaren. Eftersom vi på den tiden bodde i Örebro så utgjorde också Hjälmaren och dess kanal våra hemmavatten.

Egen båt blev det inte förrän 2015, en Nimbus 28 DC, vi har alltså en motorbåt i ett segelsällskap 😊 hon heter Snos, även om det inte är skrivet på båten.

När vi blev med båt, letade vi båtklubb på nätet. Och anledningen till att det blev just WSS 2015 så var att presentationen på nätet var så himla trevlig. Och vid första besöket på Kedjeön blev vi väldigt väl mottagna.

Ibland är vi hela familjen, vi har tillsammans 5 barn och 1 barnbarn som invaderar ön, ibland bara jag och Ulf min make. De 2 katterna får stanna hemma.

Mitt uppdrag i föreningen är att vara kassör, jag tillträdde 2020. Jag gillar ordning och reda och drivs av få vara en del av en fin förening. Förutom att vara mamma, maka, inköpschef och kassör så är mitt stora intresse att laga mat, gärna mycket mat. Att få glädja andra känns fint. Så, jag har en hemmarestaurang hos oss hemma på Hamre, vi har öppet några gånger i månaden. Jag lagar en fast meny på minst 3 rätter, därav namnet  ”Tre Goda – hemma hos oss” titta gärna in på vår hemsida. Tre Goda

Vi finns även på Facebook och Instagram

Jag ser verkligen fram emot att återigen få åka ut till Kedjeön till våren, vår förhoppning är att vi ska sjösätta tidigt i år. Förra året kom inte båten i sjön i över huvud taget, då drevet behövde bytas osv.

Så, nu är vi redo. Isen måste bara försvinna. Då kommer vi.

Båt: Nimbus 28 DC

Antal år i WSS: 5 år

Favoritplats i Saltsjön: Enholmen, Bälingskärgård

Ett spännande äventyr, eller när saker inte riktigt blev som det var tänkt: I början av 1980 talet åkte familjen med Wiktoria (den ombyggda Varpbogseraren) till Stockholm. Vi skulle besöka Gröna Lund. På väg in i Galärvarvet och gästhamnen, slutade backslaget att fungera… Det var mitt i sommaren och gästhamnen var mer eller mindre full. Det var rätt svårt att manövrera båten även med fungerande backslag, men utan backslag kan man säga att den tunga båten blev som en projektil, som trots låg fart, for in i bryggan så att stickor och strån rykte. Ingen person kom till skada, men bryggan blev sig aldrig lik igen.

Paradrätt att laga på sjön: Mat ska vara god, oavsett om den ska lagas hemma eller i båten. Inga genvägar eller halvfabrikat är ok för mig när jag lagar mat. Bra råvaror och tid, då kan man laga vad som helst även ombord.

Platser jag hoppas besöka med båten i sommar: Egentligen spelar det ingen roll vart vi styr skutan, bara vi får vara med varandra, familjen. Umgås med vänner. Då är alla platser vi hamnar på, precis där jag vill vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *