27 Augusti – Klubbmästerskap och Sensommarfest

Kappsegling kölbåtar den 27 augusti 2022

Detta är ett jättebra tillfälle att testa, lära och våga. Välkommen att vara med!

Förra året lyckades vi samla 8 båtar/team på startlinjen. Kan vi bli ännu fler i år!?

Vi kommer att gå igenom regler och bana tillsammans kl 09.30 på bryggan.

Starttid mellan 10.00-12.00 – Banan tar ca 1 timme

OBS! Från 13.30-14.00 ca kommer vi få besök av dom tävlande i Swimrun, som kommer simmande från Ridön över till Kedjeön för att sedan springa stigen över ön och sedan simma mot Aggarön. Då är det bra om vi har kappseglat färdigt i sundet.

Det kommer att bli en öppen, enkel SRS segling i rundbana på Kärrbofjärden mellan Kedjeön och Aggarön. Rundbanan kommer preliminärt att bestå av fasta prickar, Röd prick norr om Norrskär, Grön styrbordboj FL (2) G 6s, och start/mål boj i närheten av Kedjeön.

Vi kommer att göra det enkelt med; – Öppen starttid inom 2 timmar – Varje båt tar egen starttid och målgångstid – SRS tal från tabell eller mätbrev, de som inte har något SRS-tal får ett SRS-tal av kappseglingskommittén – Båt väljer segelsättning (vilka segel man ska ha) med motsvarande SRS-tal och eventuellt shorthanded SH (det är då tillåtet att vara fler än 2 ombord, med bara 2 personer som aktivt får segla) Vinnare kommer att äras med applåder och beundran!

Förra årets segrare Ola Kasimir och Patrik Ibsén

Prisutdelning i samband med Gemensam middag (sensommarfest)

Vad menas med SRS? Läs här

Tveka inte att höra av dig till Per Olsson i vår båtlivskommitté om du har frågor eller funderingar! batliv@wss.se

Vi firar sedan klubbmästerskapet med efterföljande sensommarfest/kräftskiva från ca 18.30. Det blir prisutdelning, bubbel med enklare tilltugg och sedan knytis. I år kommer vi själva att stå för underhållningen och är det någon som vill underhålla, mejla till aktivitet@wss.se. Mejla även in önskelåtar, så sätter vi ihop en spellista.

Varmt välkomna!